Kambodsja

I Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh fikk vi et innblikk i den forferdelige krigshistorien bak folkemordet 1975-79 hvor det antas at det døde 2 millioner mennesker. I denne tidsperioden kuppet kommunistpartiet Røde Khmer regjeringen. Kommunismen skulle inføres ved at alle ble jaget ut på landsbygda og måtte arbeide som slaver for å bygge opp et nytt samfunn uten rom for selvstendig tenking eller mulighet for påvirkning fra den vestlige verden. Like utenfor hovedstaden ligger en av de mange retterstedene hvor motstanderne ble sendt for å henrettes. Vi besøkte Killing Fields hvor vi fikk se en rekke massegraver og høre om de grusomme hendelsene som fant sted her.

IMG_1277IMG_1316IMG_1321P1020953

I Kambodsjas hovedstad finner vi også torturfengselet S-21 hvor folk som gjorde opprør mot Pol Pot og hans styre ble tatt til fange for utpressing av informasjon. Av de 20.000 menn, kvinner og barn som ble stuet inn her var det kun syv som overlevde.

IMG_1340IMG_1351IMG_1343IMG_1375IMG_1366IMG_1359

Kambodsjas historie gir mange sterke inntrykk og er tøff å svelge. At en politisk gruppe kupper regjeringen og velger å drepe sitt eget folkeslag er helt uvirkelig. Det faktum at dette fant sted for kun 35 år siden gjør dette til en viktig lærdom for dagens samfunn for å unngå at slike ting ikke skal kunne skje igjen.

Reklame

Om Ingvild og Andrè backpacker jorden rundt

Vi er to gode venner som gjør drømmer til virkelighet!
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s