Safari i Ngorogoro

Vår siste dag på safari dykket vi ned i det enorme Ngorogoro-krateret som er hjemmet til flere tusen ville dyr. Solen snek seg gjennom skyene og kaste et lys over savannen. Vi startet jakten på dagens viktigste dyr – neshornet!

IMG_8264

IMG_8293IMG_8295IMG_8281IMG_8275IMG_8418IMG_8312IMG_8422IMG_8316IMG_8321IMG_8326

Vi fant to løver som koste seg i morgensolen da vi plutselig hørte; «Rhino, rhino!» Den ivrige dama i nabobilen pekte på en svart prikk langt ute på savannen. Vi fant frem de største kikkertene vi hadde med oss og fikk bekreftet at dette var et neshorn. Endelig kunne vi krysse av den siste av «the big five» på listen og kan reise fra Afrikas kontinent med god samvittighet.

IMG_8331

Ngorogoro-krateret hadde flere overraskelser. Vi fant tre løvinner som spiste på en gnu de hadde felt i morgentimene. De var allerede gode og mette, men en av dem hadde fremdeles nok apetitt til å gi oss noen gode bilder.

IMG_8398IMG_8392IMG_8381

Etter å ha stått og studert løvene vel og lenge fikk sjåføren vår plutselig utrolig hastverk. Han ga gass mot den andre siden av krateret og vi lurte veldig på hva dette kunne være. Vi passerte flokker med bøfler, flodhester og hyener som spiste. Dette måtte være noe stort. På en liten høyde hadde flere biler samlet seg rundt en mektig hannløve som skimtet majestestisk utover sitt kongerike. Løvenes konge – herren over alt sollyset rører ved, koste seg i gresset sammen med sin vakre løvinne. På toppen av det hele fikk vi også med oss en liten parings-seremoni. Dette kom noe uventet, men det var veldig en artig avslutning på våre tre dager med fantastiske dyreopplevelser i Tanzania.

IMG_8439IMG_8438IMG_8441

Veiene i Serengeti og Ngorogoro er utfordrende selv for erfarne guider med terrengkjøretøy. Flygende dekk, punkteringer og overoppheting var blant de tekniske problemene som dukket opp. Takket være vår fantastiske guide, Edmund, kom gruppen vår seg gjennom safarien uten en eneste skramme.

P1020115P1020047

En livsglad gjeng har sørget for noen uforglemmelige dager i Afrikas villmark. Andrè har fått oppleve hvor entusiastisk en gjeng syngende jenter kan være, og har klart seg overraskende bra som eneste hannløve i en flokk med seks løvinner. Vi sitter igjen med en følelse av at vi har vært utrolig heldige, og dagene har vært over all forventning. Dette er en safari vi bare kunne drømme om da vi kom til Afrika for å se filmen Løvenes Konge med egne øyne.

 

 

IMG_0239

Reklame

Om Ingvild og Andrè backpacker jorden rundt

Vi er to gode venner som gjør drømmer til virkelighet!
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s